Как да инсталирам AdwCleaner и да премахна Oursurfing от компютъра?

Oursurfing.com е зловреден браузър бандит, който се рекламира чрез софтуер за свободно сваляне.

Веднъж инсталиран той променя настройките за началната страница на вашия браузър и добавя по подразбиране адреса на търсачката си Oursurfing.com, който не може да бъде премахнат ръчно.

Как да инсталирам AdwCleaner на компютъра

Това само по себе си не се счита за опасно, тъй като има много легитимни програми, които също променят тези настройки. Това което се счита за опасно, обаче е, че кара Windows да създаде Shortcut на вашия работен плот и във Windows Start Menu.

Вие инсталирате Oursurfing.com на вашия компютър заедно с друг безплатен софтуер (видео запис / стрийминг, даунлоад-менъжери, PDF редактори и др.), който съдържа в своя инсталационен пакет този браузър бандит.

Например когато инсталирате VPlay, вие също се съгласявате да промените настройките за началната страница на вашия браузър и по подразбиране да добавите търсачката Oursurfing.com.

Как да премахна Oursurfing от компютъра

Въпреки това когато деинсталирате VPlay от вашия компютър, настройките по подразбиране на вашия браузър, няма да бъдат възстановени, а също няма да ви бъде позволено ръчно да ги промените. Това означава че ще трябва да премахнете Oursurfing.com от началната страница на вашия браузър, като използвате за целта подходящ софтуер.

Винаги трябва да внимавате, когато инсталирате софтуер, защото често инсталатора включва допълнителни опции, като например браузър бандита Oursurfing.com. Бъдете внимателни с това, което се съгласявате да бъде инсталирано на вашия компютър.

Откажете се от навика инсталиране по подразбиране и винаги избирайте подробна инсталация, като отменяте избора за инсталиране на всичко, с което не сте запознат, особено на допълнителен софтуер, който никога не сте искали да изтеглите и инсталирате. От само себе си се разбира, че не трябва да инсталирате софтуер, на който нямате доверие.

Премахване на Oursurfing.com с AdwCleaner

AdwCleaner е много полезен безплатен софтуер, който ще сканира компютъра и браузъра ви за злонамерени файлове на Oursurfing.com, разширенията на браузъра и ключове в регистъра, които може да са инсталирани на вашия компютър без ваше знание.

Можете да изтеглите AdwCleaner от линка: DOWNLOAD AdwCleaner - (Този линк ще ви позволи да изтеглите безплатно AdwCleaner на вашия компютър).

Премахване на Oursurfing.com с AdwCleaner

Преди да стартирате AdwCleaner, затворете всички отворени програми и Интернет браузъри, след което щракнете двукратно върху иконата на програмата.

Ако ви се появи съобщение дали наистина искате да стартирате програмата, потвърдете и изберете да се отвори. Програмата е портабъл, не се инсталира, отваря се веднага и може да се мести във всяка папка.

Когато програмата AdwCleaner се отвори, кликнете върху бутон Scanот менюто. AdwCleaner ще започне да сканира компютъра ви и да търси за злонамерени файлове на Oursurfing.com, които са инсталирани в операционната система.

Как се инсталира AdwCleaner

След края на проверката можете да кликнете последователно върху бутоните Folders / Files / Shortcuts / Scheduled tasks / Registry / Internet Explorer / Firefox / Crome, за да разберете, кои файлове е открила програмата и които ще бъдат изтрити.

За да премахнете злонамерените файлове на Ousurfing.com открити от програмата, моля кликнете върху бутон „Cleaning“. AdwCleaner ще ви подкани да запишете всички отворени файлове за да може да рестартира компютъра. Можете да го направите, след което да натиснете бутон OK“.

След края на рестарта, компютърът ви трябва да е почистен от този досаден браузър бандит.

Публикуване на коментар

0 Коментари